Årets influensavaksine

Lisa Gustavsen Endret:18.10.2017 14:06

​Vintersesongens utfordringer nærmer seg, og en av de kan være influensa. Influensa er alltid en krevende sykdom å få så pass på å vaksinere deg om du er i risikogruppen.

symboler_vaksinasjon_preview.pngMandag 30.oktober og tirsdag 31.oktober har de som er i risikogruppene mulighet til å få vaksinen til redusert pris. Da vil kommunens helsekontor ha vaksinasjonsdager i Storsalen, Folkets hus.

Har du ikke mulighet til å møte en av disse to dagene kan du også kontakte fastlegen din og få satt vaksinen der.

Gravide, etter første trimester, kan spørre jordmor om å få vaksinen.

Prisen blir den samme som i fjor; influensavaksinen koster 150 kr og prisen for både influensa og pneumokokkvaksine er 500 kr.

Les mer på sykehuset Østfold sin nettside https://sykehuset-ostfold.no/influensa

Folkehelsa anbefaler spesielt influensavaksine til:
- Gravide fra 12. svangerskapsuke
- Alle fra fylte 65 år
- Beboere i sykehjem og aldersboliger

Barn og voksne med:
• diabetes mellitus, type 1 og 2
• kronisk luftveissykdom
• kronisk hjerte- og karsykdom
• kronisk leversvikt
• kronisk nyresvikt
• kronisk nevrologisk sykdom eller skade