17. mai: Alt du må vite om trafikken

Henrik Meyer Endret:15.05.2018 15:24

​Det vil være begrenset fremkommelighet for biler i Halden sentrum på 17. mai. Dette gjelder særlig under barnetoget.  Vær ute i god tid - og vis hensyn!

Viktig for deg som kjører bil

Hvis du planlegger å kjøre bil til Halden sentrum på morgen eller formiddag på torsdag 17. mai, så må du være oppmerksom på følgende:

• Som tidligere år vil flere gater bli stengt. Det er viktig for alles sikkerhet at du følger skilting der dette er satt opp, og at du respekterer henvisninger fra Brannvesenet, Politiet og andre som er på jobb for at alle skal komme frem trygt.
  • Barnetoget starter klokka 10 fra Oscar Borgs plass i Marcus Thranes gate. Det betyr at alle byens skoler og korps vil samles her og i de nærmeste gatene rundt Oscar Borgs plass før barnetoget starter. Derfor blir dette området vanskelig tilgjengelig på morgen/formiddag og alle som skal dit må være forberedt på å gå et stykke.
  • Innkjøringen til Oscar Borgs plass vil bli fysisk sperret fra klokka 0830. Kommer du med bil på riksvei 21/Rødsveien etter dette vil du måtte kjøre ned Stadionbakken.
  • I tidsrommet mellom klokka 9 og 10 vil mange skoler og korps være på vei til Oscar Borgs plass fra andre kanter i byen. Mange skoler vil gå samlet fra sin skole til Oscar Borgs plass. Vis hensyn til disse. Vær særlig oppmerksom rundt skolene våre før klokka 10.
  • Fra klokka 10 vil det bli flere midlertidige sperringer gjennom byen for å sikre at barnetoget kommer frem samlet. Barnetoget går fra Oscar Borgs plass gjennom Marcus Thranes gate, gjennom gågata over Wiels plass og gangbrua til torget. Kjører du bil i nærheten av barnetogets rute når dette går, må du være innstilt på å måtte vente til toget har passert.
  • Busterudkleiva vil være sperret ved Berga fra klokka 0830 til barnetoget er godt i gang.
  • Wiels plass vil være sperret i perioder gjennom dagen når barnetog, turnertog og russetog passerer.
  • Torget vil være sperret for trafikk/parkering hele 16. mai og 17. mai. Flere av gatene rundt torget vil også være sperret i forbindelse med barnetoget.

• Fra 16. mai klokka 08.00 og ut 17. mai vil det være all stans forbudt i Borgergata og Blokkhusgata.
Halden kommune oppfordrer alle til å være ute i ekstra god tid på 17. mai. Vurder tidlig om du bør kjøre en alternativ vei denne dagen. Vis hensyn til hverandre og følg anvisninger og skilt, så blir det en fin dag for alle!

Vi minner samtidig om at barnetoget går over gangbrua som i fjor og ikke over bybrua. Det kan være greit å huske på for de som planlegger å se barnetoget i dette området.

Alt du må vite om 17. mai:

Opprettet: 15.05.2018 14:53