Badevannskvaliteten i Halden

Lisa Gustavsen Endret:08.06.2018 15:25

Alle kommunens badesteder har blitt flittig benyttet de siste ukene etter at sommervarmen slo til tidlig i mai. Da er det godt å vite at noen er ute og kontrollerer og tar prøver av badevannet.

Kommuneoverlegen i Halden har tilsyn med kvaliteten på badevannet i kommunen. Badevannsprøver tas fra utvalgte badeplasser i distriktet i løpet av badesesongen. Ved siste måling var alle prøvene fine og det er fritt fram for deilige dukkerter ved byens badeplasser.

Resultatene fra prøvetakingene finnes i tabellen nedenfor.

Hva betyr fargekodene i tabellen?

• Grønn = god badevannskvalitet
  • Gul = mindre god badevannskvalitet
  • Rød = ikke akseptabel badevannskvalitet
Badevann.PNG

Les mer om Haldens badeplasser

Bading frarådes på Tyska og Hollenderen

På Tyska og Hollenderen er det tilsynelatende fine badestrender. Dette området ble tidligere benyttet av Saugbrugs til impregnering av trevirke, noe som har ført til at grunnen er forurenset. Kommuneoverlegen vil fraråde bading på Tyska og Hollenderen. Engevika eller Sauøya er bynære badeplasser som er mye bedre egnet for bading.

Opprettet: 08.06.2018 14:14