Første kommunale vielse

Henrik Meyer Endret:05.01.2018 14:08

​Fredag 5. januar ble et Halden-par viet av ordfører Thor Edquist. Dette er første gang Halden kommune gjennomfører en vielse.

Litt før klokken 12 på fredag ga to haldensere hverandre sitt ja i Fredrik 3.'s hall på Fredriksten festning.

Vurderer du å gifte deg?

Fra årsskiftet fikk alle norske kommuner ansvar for å gjennomføre borgerlige vielser. Fram til nå har det vært domstolene som har hatt dette ansvaret.

Ordføreren og varaordføreren i alle kommuner får med denne endringen automatisk vigselsrett. I Halden kommune har i tillegg fem ansatte i administrasjonen blitt utnevnt til vigslere. Det er Stine Børstad, Maria Hanto, Henrik Diskerud Meyer, Else-Marie Breda og Sven Stranger. Det var ordføreren som gjennomførte den aller første vielsen, men denne oppgaven vil bli delt på alle vigslerne fremover.

Fast sted for borgerlige vielser vil bli på rådhuset, men grunnet oppussing brukes Fredrik 3.'s hall på festningen fram til rådhuset er klart sommeren 2018.

Fredagens brudepar ønsker ingen offentlig oppmerksomhet om dette, men de svarte ja begge to.

Slik ser det ut når Fredrik 3.'s hall på Fredriksten festning er rigget til vielse:

Halden kommunes vigslere (fra venstre): Henrik Diskerud Meyer, ordfører Thor Edquist, varaordfører Anne-Kari Holm, Else-Marie Breda, Stine Børstad, Sven Stranger. Maria Hanto er også vigsler, men er ikke med på bildet. Helt til høyre står Fredriksten festnings Magne Rannestad som er kommunens samarbeidspartner frem til rådhuset er klart for vielser.

Opprettet: 05.01.2018 10:52