Første spadetak tatt på Bergheim

Henrik Meyer Endret:07.11.2017 15:15

Tirsdag tok ordføreren første spadetak for det nye Bergheim bo- og aktivitetssenter. I februar 2019 skal det være klart til innflytting i det 10.200 kvadratmeter store bygget.

Bergheim_tegning2.JPGI løpet av oktober har det gamle sykehjemmet og helsestasjonen på Bergheim blitt revet for å gi plass til fremtidens eldreomsorg. Deler av det gamle bygget vil bli brukt som fyllmasse på stedet, så da sparer man miljøet for mange lastebilturer. Samtidig blir det litt historie igjen i grunnen.

Nå som det gamle er fjernet, kan endelig byggingen starte.

Norges største

IMG_3492.JPG- Dette er en milepæl i Halden. Vi bygger i år kanskje det største helseprosjektet i Norge. Husbankens direktør var her for et par måneder siden og skrøt veldig av Halden og at vi har utnyttet mulighetene som finnes for å få til dette. Med dette får vi kanskje landets mest moderne demensanlegg, sa ordfører Thor Edquist da han tirsdag 7. november tok første spadetak.

Slik blir bygget

Senteret bygges i massivtre. Det er bra både for miljøet og for innemiljøet, på grunn av redusert avfall, et pustende materiale og et bedret CO2-regnskap.

Bygget får form som en hestesko der det i midten utformes et utomhus vandreareal med sittebenker og ulike soner. Det vil bli lagt til rette for en rekke uteaktiviteter for de som bor her.

Innendørs legges det til rette for en kulturarena med fleksible inndelingsmuligheter. Det er også tegnet inn rom til både hår- og fotpleie og et velværerom. Det er avsatt et relativt stort areal til kafe/ butikk eller lignende.

Bedre demensomsorg

- At en kommune med de utfordringer vi har hatt, får bygget dette er et lite under. Det er et prosjekt til nærmere 400 millioner kroner. Husbanken betaler cirka halvparten av det. Når dette står ferdig så vil Halden kommune få en liten inntjening på bunnlinjen, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er at vi får en bedre demensomsorg, sier ordføreren.

Gjennom utforming, ideologi og teknologi skal dette bo- og aktivitetstilbudet bli et godt sted å bo for målgruppen. Demens sykdom utvikler seg individuelt med symptomer som tiltar. Mange får i tillegg andre komplekse somatiske sykdommer. Beboerne på Bergheim skal få leve et alminnelig liv med en hjemlighet de er vant til.

Halden kommune bygger for å gi best mulig livskvalitet med muligheter for aktivitet, selvstendighet og mestring.

Her kan du se video av taler og første spadetak:

FullSizeRender.jpg

Fra venstre: Thor Edquist, ordfører, Roar Vevelstad, rådmann, Terje Lie, leder hovedutvalg teknisk, Ulf Ellingsen, kommunalsjef teknisk, André Øraas, enhetsleder eiendom, Øyvind Harridsleff, prosjektleder Solid Entreprenør, Elin Lexander, nestleder hovedutvalg helse og omsorg, Veronica Aam, kommunalsjef helse, Øyvind Grandahl, rådgiver helse, og Inger Olsen, prosjektleder helse.

Opprettet: 07.11.2017 14:30