Halden - en by for alle

Henrik Meyer Endret:23.08.2018 10:13

Halden kommune heiser regnbueflagget på Halden torg torsdag 23. – søndag 25. august. Det er mange dager man kan gjøre dette. Vi har valgt å vise regnbuefargene på de dagene det arrangeres Pride i Østfold for første gang.

Regnbueflagget symboliserer fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjærlighet og seksualitet. I 2018 er det 40 år siden regnbueflagget første gang ble brukt, og flagget er nå et verdenskjent symbol for rettighetene og frigjøringskampen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Symbolikken om mangfold, fellesskap og rettigheter for alle uansett kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksuell orientering blir synliggjort hver gang regnbueflagget vises.

Respekt er et av de viktigste ordene i Halden kommunes etiske retningslinjer. I det legger vi blant annet at vi som jobber i Halden kommune skal vise respekt for alle og legge til rette for mangfold og inkludering. Halden kommune jobber for alle som hører hjemme i Halden. Vi jobber også for at Halden skal være en best mulig by å bo i for alle.

I Halden bor det mer enn 31000 personer. Vi er alle ulike. Vi ser ulike ut. Vi tror ulikt. Vi liker ulikt. Likevel er vi alle like mye verdt.

Uansett hvem du er, er vi her for deg. Det er plass til alle i Halden og det vil vi at alle skal se.

Derfor heiser vi regnbueflagget.

Opprettet: 23.08.2018 09:59