Halden kommune tar imot 21 nye lærlinger

Henrik Meyer Endret:21.08.2018 10:10

I dag har kommunen 50 lærlinger. 6 av dem blir ferdig i løpet av høsten. Erfaring viser at det er høy trivsel og stor grad av gjennomføring for de som starter sin læretid i Halden kommune.

De nye lærlingene i Halden kommune var mandag denne uken samlet til et felles oppstartsmøte der de fikk med seg noen råd på veien fra ordføreren, kommunens personalsjef og fylkeskommunen.

- I Halden kommune er det et politisk vedtatt mål om å ha to lærlinger per 1000 innbyggere innen 2020. Neste år skal vi ha på plass 28 nye lærlinger som er et godt skritt på vei mot det målet. Det er en god utvikling både for Halden kommune og for de som trenger læreplasser sier lærlingansvarlig Jan-Tore Harlyng i Halden kommune.

Lærlinger i fem fag

De nye lærlingene er fordelt på fem ulike fag og dermed en rekke ulike avdelinger i kommunen.

Det er flest lærlinger innen helsearbeiderfaget. Totalt 12 lærlinger skal ha sin læretid ved en av kommunens helseinstitusjoner. Videre er det 6 læringer innen barne- og ungdomsarbeiderfaget. Disse skal ha sin læretid ved ulike kommunale barnehager. Det er en lærling som skal lære institusjonskokkfaget ved kommunens sentralkjøkken. Innen teknisk er det en lærling som skal lære bilfaget og en som skal lære anleggsgartnerfaget.

Fra tidligere har Halden kommune også lærlinger innen ikt-service, feierfaget og kontor- og administrasjonfaget.  Bredden i fagområder som er aktuelle for læringene viser at Halden kommune er en svært allsidig arbeidsplass.

Høy gjennomføringsevne

De fleste av lærlingene skal nå gjennom to år med læretid i Halden kommune. De fleste som blir lærlinger er rekruttert fra Halden videregående skole. De har blitt valgt ut gjennom et ordinært jobbintervju.

- Få av de som begynner som lærlinger i Halden kommune stryker eller slutter. Det skyldes en kombinasjon av god utvelgelse av motivert ungdom, og profesjonell oppfølging av lærlingene ute på arbeidsplassene. Undersøkelser viser at de fleste lærlingene gjør en god jobb og trives godt ute på de ulike arbeidsplassene, sier Jan-Tore Harlyng

Årets nye lærlinger i Halden kommune

Helsearbeider:

• Emma O'Callaghan
  • Silje-Elisabeth Ruud
  • Sidra Tipu

Til venstre på bildet ser du også ordfører Thor Edquist, personalsjef Torill Bjerkeli og lærlingansvarlig Jan-Tore Harlyng.

Opprettet: 21.08.2018 10:04