Halden til ByLarm

Lisa Gustavsen Endret:29.01.2017 15:26

​I år skal arrangørbyen Halden være tydelig tilstede på musikkbransjens viktige møteplass ByLarm i Oslo. ​

​Den Grammy-nominerte superprodusenten Cashmere Cat, også kjent som Magnus August Høiberg fra Halden, er blant mange artister som skal spille på ByLarm i begynnelsen av mars. At dette blir en av bare tre konserter han holder i Europa dette halvåret er et signal om ByLarms posisjon.

Likevel er ikke Høiberg den eneste haldenseren som skal på ByLarm.

Viktig møtested
ByLarm er en imponerende konsertrekke med artister som står for noe nytt, men ByLarm er også et svært viktig møtested for alle bransjefolkene som står bak artistene. Derfor har Halden kommune tatt et initiativ til å vise fram Halden som den folk.JPGarrangørbyen Halden er. Det gjennomføres en egen fagkonferanse parallelt med konsertene og der vil Halden være tydelig til stede.

folk.png- Konserter, festivaler og andre arrangementer er blitt en viktig næring i Halden. Dette er Halden blitt gode på, men vi har plass til enda flere arrangementer. For å støtte opp om dette arbeidet har Halden kommune nå tatt et initiativ til å vise fram arrangørbyen Halden for viktige beslutningstagere som møtes under ByLarm, sier Jens-Petter Berget, leder for samfunnsavdelingen i Halden kommune.

- Bylarm er en viktig arena for Halden. Vi blir allerede sett på som en by som holder et høyt aktivitetsnivå på kulturfronten, og vi har et svært aktivt publikum. At det er mange utsolgte arrangementer blir lagt merke til hos de ulike managementene i markedet. Byen har også befestet seg som en festivalvennlig by, sier kultursjef Stein Wilhelmsen.

God synlighet
Det planlegges en egen stand i konferansedelen av ByLarm, og Halden er lovet å få en svært synlig plassering. Mens Halden kommune har tatt et initiativ og bidrar med økonomiske midler til å gjennomføre dette, er det aktører fra bransjen selv som skal bemanne standen.

- Dette tror jeg blir veldig bra for Halden. Vi er lovet god synlighet. Vi har fått med meget bra folk på laget. Også har vi jo Norges beste produkt å selge, sier kultursjefen.

Dyktige folk
Magne Rekstad har påtatt seg hovedansvaret for å organisere og bemanne standen under ByLarm. Med sitt engasjement i både Tons of Rock, Fredriksten kro og Fredriksten hotell kjenner han både Halden og bransjen svært godt. Rekstad vil også samarbeide med flere andre dyktige haldensere.

- På Fredriksten festning har vi en kulturarena som den ene verdensstjernen etter den andre skryter av. Det er jo fyrtårnet i Østfold innen kultur, men vi skal også profilere dugnadsånden, Brygga kultursal, Bryggerhuset , Siste Reis og flere av de mindre scenene i byen. Som min gode venn Håkon Ohlgren sier, du trenger ikke dra til Kina eller Hong Kong, så lenge vi har Busterudparken musikkpaviljong, sier Magne Rekstad.

ByLarm arrangeres i Oslo fra 2. til 4. mars. Mer informasjon om ByLarm finner du på: www.bylarm.no

Vurderer du å arrangere noe i Halden?Her finner du praktisk informasjon!

Opprettet: 29.01.2017 15:20