Haldens mest attraktive friluftsområde

Henrik Meyer Endret:19.04.2017 15:11

​​Med stort engasjement har Haldens befolkning stemt fram Ertemarka som Haldens mest attraktive friluftsområde.

Ertemarka (Foto Martin Vik).JPGHalden kommune har i mars og april gjennomført en konkurranse på kommunens Facebook-sider der målet var å kåre Haldens mest attraktive friluftsområde. Engasjementet har vært veldig stort.

Stort engasjement

Rundt 120 personer kom med forslag til hvilke friluftsområder de mener er best i Halden. Av disse forslagene ble det presentert hele 28 kandidater som innbyggerne fikk velge mellom. Avstemningen, som i sin helhet ble gjennomført på kommunens Facebook-side, ga totalt 1272 stemmer. Mange flere har sett bildene av de ulike friluftsområdene vi har presentert.

- Så mange gode forslag viser tydelig at Halden har stor bredde i friluftstilbudet. Det har vært et gledelig stort engasjement fra haldenserne på Facebook, og det vitner om at folk bruker friluftsområdene våre og er stolte av dem, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Diskerud Meyer.

Ertemarka vant med 137 stemmer og kan dermed omtales som «Haldens mest attraktive friluftsområde». På andre plass kom Fredriksten festning med 128 stemmer, mens Høyåsmarka tok tredjeplassen med 95 stemmer.

Bra sted å bo

Denne kåringen ble gjennomført i forbindelse med utgivelsen av en ny NAF Veibok. Halden kommune vil nå sørge for at Ertemarka blir presentert i veiboka som kommer neste år. Dermed vil også bilister fra hele landet kunne få med seg hva turområdene i Ertemarka har å by på. Det er likevel flere grunner til at Halden kommune gjennomfører en slik uformell konkurranse.

- Gode muligheter til å bruke naturen gjør Halden kommune til et attraktivt sted å bosette seg for mange. Ved å løfte fram de mulighetene vi har i og rundt byen vår, tror jeg enda flere vil benytte seg av Haldens friluftsliv og det er bra for folkehelsa, sier Jens-Petter Berget, leder for avdeling for samfunnsutvikling i Halden kommune.

Resultatlisten:

26. Gruvene i Halden
 27. Runden rundt Heiderød
 28. Mørvika

Slik ble kandidatene presentert på Halden kommunes Facebook-side:

Opprettet: 19.04.2017 14:58