Haldens nye kommuneadvokat

Henrik Meyer Endret:22.03.2017 11:39

​Anne-Beate Olaussen er nå fast ansatt i stillingen som kommuneadvokat i Halden kommune.

Selv om Anne-Beate Olaussen er nyansatt er hun ikke ny i jobben. Hun ble konstituert i den samme stillingen da Veronica Aam høsten 2015 sluttet som kommuneadvokat for å bli kommunalsjef.

- Jeg er veldig glad for at Anne-Beate Olaussen har takket ja til denne jobben. Hun har gjort en god jobb som konstituert. Dessuten har hun lang erfaring fra juridisk arbeid i kommunesektoren som vi har stor nytte av i Halden kommune, sier rådmann Roar Vevelstad.

Anne-Beate Olaussen har vært ansatt i Halden kommune siden 2009. Før det var hun juridisk rådgiver i Eidsberg kommune i ti år. Olaussen har juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo og grunnfag statsvitenskap fra Høgskolen i Østfold.

Kommuneadvokaten jobber på oppdrag for kommunen og bistår med juridisk rådgivning innenfor samtlige kommunalområder. I tillegg fører kommuneadvokaten saker på vegne av kommunen i retten og i fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker. Olaussen vil fortsette å jobbe med blant annet arbeidsrett, forvaltningsrett, barnevernrett og offentlige anskaffelser.

- Jeg gleder meg til å fortsette med denne faglig spennende og meningsfylte jobben som jeg har vært konstituert i det siste halvannet året. Nå ser jeg fram til å videreutvikle kommuneadvokatkontoret, sier Anne-Beate Olaussen.

Kommuneadvokatkontoret består i dag av kommuneadvokaten og to jurister, Sven Stranger og Rannveig Kjørvik. På grunn av at en advokatstilling ved kommuneadvokatkontoret har vært ubesatt siden høsten 2015, samt en økning i antall prosessoppdrag i rettssystemet, så er det planer om å lyse ut en stilling som advokat ved kontoret.

Opprettet: 22.03.2017 08:40