Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Hva er Haldens mest attraktive friluftsområde?

Henrik Meyer Endret:20.03.2017 13:39 Emneord (los) Natur og miljø

​Vi skal presentere ett friluftsområde i Halden for alle Norges bilister, men Halden har så mye fin natur at vi trenger hjelp til å velge. Du kan vinne billetter til Brygga kultursal, om du bidrar.

Nå skal vi kåre Haldens mest attraktive friluftsområde. Vil du være med på dette, så kan du bli den heldige vinneren av to billetter til Ingrid Bjørnovs show «Steinway to heaven» på Brygga kultursal 30. september.

Hvorfor gjør vi dette?

Neste år kommer det en ny utgave av NAF-veibok som trykkes i 600.000 eksemplarer i tillegg til at den lages digitalt. I den nye veiboka skal det presenteres friluftsområder fra hele landet, og Halden kommune ønsker å bli nevnt der slik at vi kan få flere besøkende.

80 norske kommuner gjennomførte en slik kåring i 2015 da det var friluftslivets år. Det gjorde ikke Halden, men vi får en ny sjanse som vi griper nå.

- Vi ønsker å ha med så mange friluftslivsområder som mulig. Derfor åpner vi nå for at de kommunene som av ulike grunner ikke fikk kåret sitt mest attraktive friluftslivsområde i 2015 får en ny sjanse, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

- Friluftsliv er bra for folkehelsa. Dessuten er gode turmuligheter for mange med på å gjøre en kommune til et attraktivt bosted. Jeg håper at mange vil bruke denne anledningen til å løfte fram sine favoritter fra den varierte naturen vi har i Halden. På den måten kan kanskje denne kåringen ikke bare gi oss litt reklame ute, men også være inspirerende for andre haldensere, sier Jens-Petter Berget, leder for avdeling for samfunnsutvikling i Halden kommune.

Hvordan skal dette gjøres?

Kåringen av Haldens mest attraktive friluftsområde vil bli gjennomført på Halden kommunes Facebook-sider som du finner her på www.facebook.com/haldenkommune

Slik gjør vi dette:

  1. Du må foreslå hvilket friluftsområde som du mener er Haldens mest attraktive før 1. april. Det må du gjøre skriftlig i kommentarfeltet på innlegget om dette på Halden kommunes Facebook-side. Skriv gjerne kort om hva du liker med dette området.
  2. Har du et bilde av ditt favorittsted som vi kan få dele i denne kampanjen, kan du gjerne laste opp det også på vår Facebook-side.
  3. I begynnelsen av april presenterer vi alle de foreslåtte kandidatene og åpner for å stemme på disse. Dette vil også skje på Halden kommunes Facebook-side. Avhengig av hvilke forslag som kommer inn, kan Halden kommune vurdere å slå sammen kandidater som hører naturlig sammen. Det er gode friluftsområder vi skal løfte fram. Kommer det forslag om noe annet, kan de bli utelatt fra kåringen.
  4. Kandidaten med flest stemmer blir kåret til Halden kommunes mest attraktive friluftsområde. Halden kommune vil da sende over en tekst om dette området til Norsk Friluftsliv/NAF Veibok.
  5. Halden kommune trekker ut en deltaker som vinner to billetter til Ingrid Bjørnovs show på Brygga kultursal 30. september. Du må ikke stemme på den kandidaten som vinner for å være med i trekningen av billetter, men du må ha vist deltakelse og engasjement gjennom kåringen.
  6. Kanskje denne kåringen gir deg noen nye turideer. Ta deg en tur til et friluftsområde du ikke har besøkt på en stund!

Du bestemmer selv hva du legger i begrepet «attraktivt friluftsområde», men husk at det stedet vi kårer til en vinner vil bli presentert i NAF Veibok. Skal vi få en tilfeldig bilist til å ta en omvei innom Halden, kan det kanskje være lurt å tenke på hva vi har som ikke alle andre har.

God tur! Og velkommen til: www.facebook.com/haldenkommune

Opprettet: 20.03.2017 13:27

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar