Ledergruppen i Helse og omsorg tar ansvar

Lisa Gustavsen Endret:30.10.2017 14:13
- Vi oppfordrer alle til å la seg vaksinere mot influensa. Både for vår egen del og for å verne om de vi har rundt oss, sier kommuneoverlege Bø.

Han er fornøyd med at ledelsen innen helse og omsorg går foran med et godt eksempel.

Fjorårets influensa rammet hardt og mange ble syke og måtte legges inn på sykehus. Leger rapporterte om flere alvorlige tilfeller og flere komplikasjoner hos de influensasyke.  Det var først og fremst de i risikogruppene som ble rammet men også små barn ble hardt angrepet.

I år er målet at så mange som mulig vaksinerer seg slik at spredningen av viruset reduseres.

De som jobber i pleiesituasjoner og med mennesker generelt bør tenke forebyggende og ta vaksinen. De fleste har jo også kontakt med barn og eldre slektninger og bør ta konsekvensen av det og la seg vaksinere, mener lederne i Helse og omsorg.

Gravide, etter første trimester, kan spørre jordmor om å få vaksinen.

Mandag 30.oktober og tirsdag 31.oktober har de som er i risikogruppene mulighet til å få vaksinen til redusert pris. Da vil kommunens helsekontor ha vaksinasjonsdager i Storsalen, Folkets hus.

Les mer om influensa https://sykehuset-ostfold.no/influensa

På bildet øverst ser du: Kommuneoverlege Halvard Bø, enhetsleder for Helsehuset Solfrid Ramdal, enhetsleder for omsorgsboliger Merete Tangen, kommunalsjef Veronica Aam, spesialrådgiver Øyvind Grandahl, enhetsleder sykehjem Anniken Nilsen, rådgiver Mette Sörvik, helsesøster Britt-Laila Kristensen og sittende Fag- og kvalitetsrådgiver Heidi Nygaard Wang.

symboler_vaksinasjon_preview.png

influensa.png