Med fokus på brannsikkerhet og informasjon

Lisa Gustavsen Endret:15.03.2018 12:34

​Om det er noen av de kommunalt ansatte de fleste innbyggere stifter bekjentskap med så er det våre feiere. Om sommeren reiser de rundt til hytter og hus for å feie og sjekke piper. Om vinteren kommer de på besøk for å ha tilsyn med ildsteder og sikkerhet i boligen

​Vi har en voksende feierseksjon i Halden kommune. Det er to lærlinger og to praksiskandidater i tillegg til en feiersvenn. Nylig er det også kommet en feiermester med på laget. Malte Andreas Pettersen kommer fra Danmark men trives best i Norge.

Malte-Pettersen.png  - Jeg kom til Norge som 24 åring og jobbet tre år i Moss. Etter det reiste jeg hjem til Danmark igjen men lengtet tilbake til Norge. Så da det dukket opp en ledig stilling som feiermester i Halden kommune søkte jeg og fikk jobben, sier Malte Pettersen.

Han er oppvokst i Ribe og begynte i lære for å bli feier som 17-åring hjemme i Danmark. I dag er han feiermester i Halden og stortrives med det.

- Jeg ønsker å gjøre våre tjenester og informasjon om de mer tilgjengelig for innbyggerne så derfor legger vi nå om på en del rutiner, forklarer feiermester Pettersen.

Endringene er så vidt startet, men per i dag kan du blant annet finne informasjon du som huseier eller leietaker bør vite om feiing eller tilsyn på kommunens nettside.

Der finner du også et skjema som skal fylles ut og signeres om du får avvik etter et tilsyn med fyringsanlegget.

Dette ligger under «Teknisk» og «Varsel om tilsyn»

Lærlinger Mathias Neira Hansen og Sindre Søndergaard-Hansen sittende. Ole Willy Røstadli, Tor Andrè Olsen og Malte Andreas Pettersen stående.

Opprettet: 15.03.2018 11:30