Mottar du bostøtte bør du tenke på dette; Feriepenger er inntekt

Lisa Gustavsen Endret:26.06.2018 12:30

​Får du utbetalt feriepenger, kan det hende du mister bostøtten eller får mindre bostøtte den måneden feriepengene blir utbetalt. At det ikke blir trekt skatt på lønnsutbetalingen/trygden din i juni kan ha samme effekt

​Feriepenger er skattepliktig inntekt og blir derfor tatt med som inntekt i den måneden de blir utbetalt.

Husk at bostøtten blir utbetalt på etterskudd. Får du feriepenger i juni, kan det hende at du ikke får eller får mindre bostøtte ved utbetalingen i juli.

Får du avslag på grunn av for høy inntekt, overfører Husbanken søknaden din automatisk til neste måned.

Brutto inntekter utbetalt av arbeidsgivere, NAV og andre, innhenter Husbanken automatisk fra Skatteetaten hver måned.

Bostøtten blir utbetalt på etterskudd rundt den 20. hver måned.

Les mer på husbanken.no om inntekter og endringer

hus.png

Opprettet: 21.06.2018 13:11