Nå kan du bade igjen!

Henrik Meyer Endret:22.08.2018 14:30

Kommuneoverlegen har tatt nye vannprøver ved de fire badeplassene i Iddefjorden/Ringdalsfjorden. Nå er badevannet friskmeldt.

I forrige uke måtte vi fraråde bading i Iddefjorden/Ringdalsfjorden etter at det var funnet for mye tarmbakterier i vannet ved badeplassene Bakke camping, Langholmen camping, Ystehede og Isebakke.

Denne uken - uke 34 - har Halden kommune tatt ekstra vannprøver ved de samme fire badeplassene. De nye prøvene viser at vannet nå er som normalt også ved disse badeplassene og det er ikke lenger noe problem å bade der.

Kommuneoverlegen har en teori, men vet ikke med sikkerhet hva som var årsaken til forrige ukes dårlige badevann.

- Vi har ikke funnet noe utslipp som skulle indikere at hele fjorden skulle få så høye verdier av tarmbakterier som vi så i forrige uke. Vi har en teori om at nedbøren som kom helgen i uke 32, som var det første skikkelige regnskyllet siden juni, kan har skylt med seg en del bakterier fra bakken og ut i fjorden, sier Martine Ringdal, rådgiver forurensning og miljørettet helsevern, Halden kommune.

Opprettet: 22.08.2018 14:20