Nå kan du levere hageavfall på Rokke

Henrik Meyer Endret:23.02.2018 09:15

​Kommunens avtale med Aasekjær er avsluttet, så nå er det på Rokke avfallsanlegg du kan levere hageavfall. For privatkunder er det gratis, mens næringskunder må betale.

IMG_4604.JPGBåde privatpersoner i Halden og næringskunder er velkommen til å levere hageavfall på Rokke avfallsmottak. Anlegget er nå klart til å ta i mot dette. Det er etablert et eget sted på innsiden av bommen for å losse hageavfall. Dette området er merket med skilt.

Privatpersoner bosatt i Halden kommune kan levere hageavfall gratis på Rokke.

- Det er renovasjonsavgiften som innbyggerne allerede betaler, som dekker kostnadene med å behandle også dette avfallet på en skikkelig måte, sier avdelingsleder Jan Erik Hansen ved Rokke avfallsanlegg.

Næringskunder betaler ikke den samme renovasjonsavgiften som private og må derfor betale for å levere hageavfall på Rokke. Dette er på samme måte som med annet avfall næringskunder leverer der. Prisen for å levere hageavfall for næringskunder er 530,10 kroner per tonn + MVA fra februar 2018.

Hageavfall_Rokke.JPG

Begrensninger

Hageavfall kan for eksempel være kvist og greiner, gress, løv og planterester. Avfallet må være fri for stein, plast og metall.

Stokker må være mindre enn 15 centimeter i diameter for at du skal kunne levere dette gratis.

Du kan også levere stokker, røtter og stubber som er større enn 15 centimeter, men da må det behandles på en annen måte og derfor blir det ikke godkjent som gratis hageavfall. Så store stokker må kvernes og sendes til forbrenning. Dette blir regnet som restavfall og du må forholde deg til samme vektbegrensninger og priser som på annet restavfall.
Om du har hageavfall fra vekster som er svartelistet i Norge må dette medbringes i søppelsekker. Ta kontakt med personalet når du kommer så vil avfallet bli lagt til side og sendt til forbrenning.

Hageavfall_Rokke2.JPGHva skjer med hageavfallet?

Hageavfallet du leverer på Rokke vil til slutt bli til jord.

- Halden kommune har asfaltert et stort område på Rokke hvor hageavfall vil bli mellomlagret. Kommunen vil inngå en avtale med en kommersiell aktør som med jevne mellomrom kan komme til Rokke og kverne hageavfallet på stedet. Når hageavfallet er ferdig kvernet vil dette bli fraktet til en annen kommersiell aktør som vil produsere jord av dette, sier Jan-Erik Hansen.

Halden kommune vil i løpet av våren legge ut disse jobbene på anbud med sikte på å ha behandlingen av hageavfallet på plass innen sommeren 2018.

• Vil du vite mer om Rokke avfallsanlegg? Klikk her!
Jan-Erik Hansen og Leif Erik Wikstøl.JPG
Avdelingsleder Jan-Erik Hansen (t.v.) og arbeidsleder Leif-Erik Wikstøl ved Rokke avfallsanlegg.
Opprettet: 23.02.2018 08:39