Offisiell åpning av Haldens nye smartbenker

Henrik Meyer Endret:22.08.2018 09:03

En smartbenk er et nyskapende bymøbel som gjør det enkelt for folk på farten å lade batteriene – i dobbel forstand. Torsdag 23. august klokken 12 er du velkommen til offisiell åpning.

Den ene smartbenken skal stå ved indre havn. Den andre skal stå på brygga utenfor Tista senteret.

Dette er benker med solceller som gjør det mulig å lade telefoner og andre dingser, mens man tar en pause på benken. Det er tilgang på trådløst internett og ulike typer sensorer for innsamling av miljødata som CO2, fuktighet og temperatur.

Det er Tekna Halden som har tatt initiativ til å sette opp to smartbenker i Halden sentrum. Installasjonene er gitt som gave til Halden kommune, og er realisert i samarbeid mellom Tekna Halden, Sparebankstiftelsen Halden og Smart City Halden. Sistnevnte har koordinert prosessen etter at ideen ble lansert.

Det vil være en offisiell åpning av smartbenkene 23. august klokka 12. Seremonien blir ved smartbenken på brygga ved Tista senter, men begge benkene kan tas i bruk fra denne dagen.
Media blir invitert til åpningen. Publikum er også velkommen til å delta – og til å prøve benkene.

Arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

Fakta om Smart City Halden:

Smart City, eller smarte byer, er et begrep som brukes over hele verden og som forklarer hvordan byer og bygder skal utvikles til å bli bærekraftige og moderne samfunn der både økonomiske, sosiale og miljømessige verdier gjennomsyrer alt vi gjør og skaper. Halden kommune og Smart Innovation Norway står bak programmet Smart City Halden. Dette programmet skal legge til rette for forskning, utvikling og innovasjon for en bærekraftig samfunnsutvikling. Programmet skal stimulere til eksperimentering, testing og demonstrering av ny teknologi, nye tjenester til innbyggerne og nye typer forretningsmodeller som skaper verdi for et fremtidsrettet samfunn.

Fakta om Tekna:

Tekna (Teknisk naturvitenskapelig forening) er landets største forening for akademikere med mastergrad eller doktorgrad innenfor teknologi og naturvitenskapelige studier. Tekna har 32 lokalavdelinger landet rundt og Tekna Halden avdeling er en av disse. I forbindelse med foreningens 75-årsjubileum i 1987 ble det opprettet et fond. Det er fra dette fondet Tekna Halden har besluttet å gi byens befolkning denne gaven.

Fakta om Sparebank1stiftelsen Halden:

Sparebankstiftelsen Halden ble opprettet i forbindelse med fusjon mellom Rygge og Vaaler Sparebank og Halden Sparebank. Sparebankstiftelsen Halden ble opprettet for å sikre at den kapital som over tid er samlet i Halden Sparebank, som ble avviklet, forblir i lokalsamfunnet og forvaltes gjennom Sparebankstiftelsen Halden. Stiftelsen skal være langsiktige samfunns- og kulturbyggere.

Opprettet: 17.08.2018 10:13