Omkjøring og parkering under Ladies tour of Norway

Henrik Meyer Endret:17.08.2017 13:22

​Sykkelrittet Ladies tour of Norway medfører en del sperringer og omkjøring som kan være greit å kjenne til. Her er oversikten.

LadiesTourofNorway_pressefoto (Foto LTON).jpg
Ladies tour of Norway varer fra torsdag 17. august til søndag 20. august. Det er torsdag og søndag sykkelfesten vil prege Halden mest. Torsdag er det prolog i Halden sentrum, mens det søndag er en etappe fra Svinesund til Halden sentrum. I tillegg er det fredag start i Halden for en etappe hvor mesteparten går utenfor Halden og mål er i Mysen. Lørdagen er rittet i sin helhet utenfor Halden, fra Sarpsborg til Fredrikstad.

Se kart under for skiltplan for omkjøring og sperringer i Halden i forbindelse med arrangementet Ladies Tour of Norway.

Torsdag 17. august: Prolog Halden sentrum:

Ladies2017-torsdag.jpg

Søndag 20. august: Svinesund - Halden sentrum:

Ladies2017-søndag.jpg

Parkering under arrangementet:

Ladies2017-parkering.jpg

Det endrede kjøremønsteret i Olav Vs gate vil være gjeldende fra kl 07:00 til tidligst 21:00 torsdag 17.08 og på søndag 20.08 fra kl 07:00 til tidligst 18:00. Kjøremønsteret vil tidligst bli som normalt når arrangementet på Torget/Kongens brygge (målområdet) er avsluttet for dagen.

Det vil i tillegg være store avsperringer på både nordsiden og sydsiden på søndag 20 fra kl 13-15. På torsdag vil strekningen fra Tistasenteret, ut langs Havneveien og opp mot Torget være avsperret fra kl 16-20.

Illustrasjonene over viser midlertidig skiltplaner. Vi oppfordrer trafikanter til å være særlig oppmerksom på midlertidige skilt i byen under dette arrangementet.

Boligsoneparkering

Noen haldensere med boligsonekort vil oppleve at vanlig parkeringsplass ikke er tilgjengelig på grunn av sykkelrittet. Har du gyldig boligsonekort kan du bruke Halden kommunes vanlige p-plasser uten ekstra betaling så lenge Ladies Tour of Norway bruker boligsoneplassen din.

Buss

Østfold kollektivtrafikk varsler forsinkelser og endringer i busstrafikken i Østfold i forbindelse med Ladies tour of Norway. Mer informasjon om dette finner du her på Østfold kollektivtrafikks nettsider.

Fakta om arrangementet:

Ladies Tour of Norway er Norges eneste UCI-ritt for kvinner. Rittet ble arrangert for første gang i august 2014, og ble en kjempesuksess med 18 UCI-lag på start og 5-6000 tilskuere. I 2017 har LTON også som eneste etapperitt i Skandinavia fått WorldTour status.

I tillegg til UCI-rittet arrangeres «Ladies På Tur», et mosjonsritt for kvinner i alle aldre, samt et ritt for barn i alderen 5 til 12 år. Sykkelfestivalen er en folkefest som setter Halden og Østfold på det internasjonale kartet denne spesielle helgen i august.

Opprettet: 14.08.2017 09:28