Oppdatering om sluttavtale

Henrik Meyer Endret:11.06.2018 14:24

Uttalelse vedrørende Else-Grethe Mathisens fratredelse som kommunalsjef:

Mathisen har vært sykemeldt en periode og slutter i jobben i Halden kommune fordi en slik krevende lederjobb ikke lenger er forenelig med hennes helse. Se pressemelding her.

- Det er lov å være syk for alle ansatte på alle nivåer og det normale er at en sykemeldt etter hvert kommer tilbake i jobb. Samtidig er jeg nødt til å vurdere hva som er best for organisasjonen og innbyggerne i Halden. Halden kommune er i en særlig krevende situasjon innen kommunalområde undervisning, oppvekst og kultur. For å finne en god vei ut av denne situasjonen så raskt som mulig, er det svært viktig å ha en leder som er tilstede, sier rådmann Roar Vevelstad.

- Jeg kan bekrefte at Mathisen helst ikke vil slutte. Hun har selvsagt rett til å være sykemeldt, men Halden kommune har ikke råd til å vente lenger. Derfor er sluttvederlaget hun har fått, et resultat av forhandlinger. Det er prisen for å få en rask løsning som begge parter kan akseptere. Selvsagt er dette mye penger, men en uavklart ledersituasjon over lang tid på dette nivået og i den situasjonen vi er, har også en høy pris. Totalt sett er dette derfor den beste mulige løsningen for Halden kommune, sier Vevelstad.

Lill Stende er inntil videre fungerende kommunalsjef undervisning, oppvekst og kultur. Halden kommune vil etter sommeren starte en rekrutteringsprosess for å finne en ny kommunalsjef.
Opprettet: 11.06.2018 14:20