Problemer ved Kornsjø vannbehandlingsanlegg

Lisa Gustavsen Endret:04.07.2017 10:46

Vannbehandlingsanlegget på Kornsjø har problemer med å opprettholde normalt trykk og vannmengde på grunn av høyt forbruk

​Vi håper abonnentene som hører til Kornsjø vannbehandlingsanlegg tenker seg om til beste for alle og ikke bruker vann unødig. Det kan være fristende i disse varme sommerukene, men få konsekvenser for mange.

Vi minner om vanningsforbudet som trådte i kraft 01.06.2017.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

På grunn av økt vannforbruk i sommermånedene innføres restriksjoner for hagevanning med spreder og ubetjent slange fra og med 1. juni.

Restriksjonene innføres fra midnatt 1. juni og gjelder for alle som får vann fra Lille Erte vannbehandlingsanlegg, Kornsjø vannverk eller Prestebakke vannverk.

Det er tillatt å vanne med betjent slange og med vannkanne. Den tillatte vanningen kan skje hele døgnet.

Halden kommune vil med hyppige kontroller, overvåke at forbudet blir respektert.

Kan få gebyr

Abonnenter som unnlater å etterkomme vanningsforbudet, vil dersom det etter at en advarsel er gitt, bli ilagt et gebyr på kr 1000,- Ileggelse av gebyr er hjemlet i lokal forskrift for vann- og avløp.

Ved ytterligere gjentagelse vil det bli ilagt et tilleggsgebyr på kr 1 500,- og utvendig stoppekran blir stengt og plombert av Halden Kommune.

Ved spesielle behov

Dispensasjon kan bli gitt for nysådd plen, nylagt ferdiggress o.l. Søknad om dispensasjon sendes til:

Halden Kommune, Teknisk Forvaltning, postboks 150 1751 HALDEN
eller pr. e-post til postmottak@halden.kommune.no

Vanningsrestriksjonene gjelder til annet er annonsert.

Kommunalteknikk
Halden Kommune