Snart skal hageavfall leveres på Rokke

Henrik Meyer Endret:16.01.2018 13:26

​Fra 1. februar skal hageavfall leveres på Halden kommunes eget avfallsmottak på Rokke.

IMG_0015.JPGHalden kommune har lenge hatt en avtale med det private firmaet Ragn-Sells om håndtering av hageavfall.  Det er denne avtalen som ligger bak at haldenserne til nå har kunnet levere hageavfall til Ragn-Sells´ komposteringsanlegg på Aasekjær. Nå har Halden kommune valgt ikke å forlenge avtalen med Ragn-Sells.

Det betyr at 31. januar er siste dag du kan levere hageavfall på Aasekjær. Fra 1. februar 2018 må hageavfall leveres på Halden kommunes avfallsmottak på Rokke.

Åpningstider

Det er de vanlige åpningstidene på Rokke som gjelder for levering av hageavfall også. Dette er litt annerledes enn hva det har vært på Aasekjær, men det er ingen store forskjeller. Hageavfall og annet avfall kan leveres på Rokke til følgende tider:

• Mandag, tirsdag, onsdag og fredag: Klokken 07.00 – 15.00
  • Torsdag: Klokken 07.00 – 19.30
  • Lørdag og søndag: Stengt

Pris

• Det vil være gratis for folk som bor i Halden kommune å levere hageavfall på Rokke. Kostnadene for dette dekkes som før av renovasjonsavgiften alle betaler.
  • Kunder fra næringslivet som har hageavfall vil måtte betale for å levere dette på Rokke. Prislisten for dette er ikke klar i skrivende stund.

Ankomst

På Rokke er det samme innkjøring uansett hva slags avfall du skal levere. Du må også kjøre gjennom hovedporten og over vekten uansett hvilket avfall du har med deg. Har du både hageavfall og annet avfall kan du måtte kjøre to ganger over vekten for å få riktig pris.

Det er asfaltert et nytt eget område på Rokke hvor hageavfall skal legges. Det blir trolig en mer permanent løsning i løpet av våren.

Hageavfall som leveres på Rokke vil bli sendt bort til en annen aktør som vil kompostere dette og lage jord av hageavfallet.

Vite mer

• Vil du vite mer om Rokke avfallsanlegg? Klikk her!
  • Vil du vite mer om renavsjon i Halden kommune? Klikk her!
Opprettet: 16.01.2018 13:07