Tirsdagstrim - for de som har eller har hatt en kreftsykdom

Lisa Gustavsen Endret:06.10.2017 14:44

I fysioterapisalen på Helsehuset ønskes trimmerne velkommen med et smil og et ønske om å gi deltagerne overskudd og glede via trening

​- Dette er et veldig godt tilbud til de som har eller har hatt kreft. Det er lagt opp til et lavterskeltilbud hvor de som har lyst til å trene bare kan møte opp, sier fysioterapeut Anne Marie Solberg. Hun poengterer at treningen tilpasses etter den enkeltes behov og oppfordrer alle med en kreftsykdom til å benytte seg av tilbudet.

Kreftkoordinator Ellen Rosseland Hansen forteller at mange med en kreftdiagnose kan oppleve fysiske utfordringer etter avsluttet behandling.

Kreft-trim.png– Det kan være en arm som ikke er god eller en stilling man ikke kan ligge i. Mange vil også oppleve en stor grad av utmattetes, forklarer Ellen. Hun fortsetter med å forklare at den store fordelen med dette treningstilbudet er at det er lagt opp slik at alle kan mestre øvelsene på sitt nivå og at det avsluttes med avspenningsteknikker som er gode å bruke i mange situasjoner.

- Det er så lett å la hodet styre og kaste seg ut i krevende treningsøkter fordi en har lyst til å komme i gang. Problemet er bare at det ikke er sikkert at kroppen er klar for slik trening og man blir sittende i stolen resten av uka på grunn av total utmattelse. Det blir lett en ond sirkel, mener kreftkoordinatoren.

- Da er det bedre å delta her hos oss på tilrettelagt trening, enes Anne Marie og Ellen om. De er begge overbevist om at kroppen trenger bevegelse for å ha det bra – men i riktig mengde og riktig tilpasset.

Tirsdagstrimmen er hver tirsdag fra kl.12.30 til ca 13.15 i fysioterapisalen på Helsehuset.

På Helsehuset arrangeres det også Kreftkafe en gang i måneden. Da er det bare å møte opp i Trivselsstua på Helsehuset. Her kan man møte andre som har eller har hatt en kreftsykdom og utveksle erfaringer og kanskje lære noe nytt. Det er ofte foredragsholdere og mye nyttig info sammen med bevertning og sosialt fellesskap.

kreftkafe.PNG

Opprettet: 06.10.2017 13:30