Viktig tema og engasjert helsepersonell

Lisa Gustavsen Endret:21.11.2017 14:47

​Over 100 ansatte i kommunens helseavdelinger var samlet til kurs da "Pasienter og brukeres rett til å samtykke og de ansattes ansvar i forbindelse med habilitet" var tema på dagsordenen

​Det var fullsatt i Frikirken av helsepersonell som var lutter øre da dagens foredragsholder tok tak i et komplisert, mangfoldig og veldig viktig emne.

- Norsk helserett er noe som bestandig har opptatt meg mye, sa Lasse Johnsen da han presenterte seg selv.  Han er høgskolelektor, jurist og seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Østfold med helserelaterte områder som spesialfelt.

Temaet samtykke kan virke veldig komplekst på mange men Johnsen mener det er klart og enkelt i loven og at man ikke må tolke helseloven vanskeligere enn nødvendig. Og det var de kunnskapene han delte med salen denne dagen.

Det er helsepersonell som må vurdere pasienter og brukeres samtykkekompetanse.
- Det er et ansvar som krever god forståelse og habilitet av den som skal gjøre vurderingen, og det er noe som må utføres når helsehjelp skal gis. Vi har ikke lenger begrepet «umyndiggjort» med oss innen helseretten derfor må samtykkekompetanse vurderes fortløpende, forklarte Johnsen.

Ansatte fra alle avdelinger innen helsetjenester fikk mye påfyll på dagens temaer og større innsikt i samtykke og habilitet relatert til deres daglige arbeidsplass i Halden kommune.

Habilitet---samtykke.png

Opprettet: 21.11.2017 14:30