Bli med på kampen mot brunskogsnegl!

Henrik Meyer Endret:06.06.2017 09:21

​Nå står sommeren for dør og på samme måte som i fjor inviteres Haldens innbyggere til å delta i kampen mot spredningen av brunskogsnegl. Kommunen vil dele ut midlet Nemaslug gratis til kommunens innbyggere.

Middelet inneholder nematoder som kun angriper snegler, og best virkning oppnås ved å legge ut snegler som er dyppet i blandingen. Sneglene er kannibaler og spiser hverandre, så nematoden spres fort. For å få et godt resultat er vi avhengig av at flest mulig deltar på dugnaden.

Bygartnerens beste snegletips:

1. Hold hagen ryddig!

Klipp gress og busker. Sneglene liker seg der det er fuktig og mørkt. Ikke lag slike steder.

2. Bruk Aasekjær!

Hageavfall kan leveres gratis til mottaket på Aasekjær. Kaster du det andre steder kan du spre både snegler og planter som ikke hører hjemme i Haldens natur. Det er ikke tillat. Du kan ha kompost på egen eiendom, men da bør du følge med for der liker sneglene seg godt.

3. Plukk snegler og klipp dem i to!

Det har størst effekt om du er utholdende. Plukk og klipp gjennom hele sesongen.

4. Bruk Nemaslug!

Halden kommune deler ut gratis middel mot snegler. Du må hente det og bruke det. Nemaslug tar knekken på snegler, men ingen andre.

Oppskrift for bruk av Nemaslug:

Plukk drepte snegler i en is-boks eller lignede. Tøm litt av det flytende middelet over sneglene. La det stå og «trekke» ca 5 minutter. Legg de «marinerte» sneglene på utsatte steder. Gjenta hver dag så lenge du har igjen blanding, maks 5 dager. Rester av blandingen kan helles i bedd, på plen og kompost.

Nemaslug er ferskvare og bør brukes innen fem dager etter utblanding. Etter utblanding bør middelet lagres kaldt og mørkt, med lokket av.

Utdeling av Nemaslug

Middelet vil bli delt ut i tre omganger, torsdag og påfølgende lørdag.

Tid for utdeling:

• 1.utdeling - 18.05 og 20.05
• 2.utdeling - 15.06 og 17.06
• 3.utdeling - 31.08 og 02.09.

Tidspunkt: torsdag kl. 12-19 og lørdag kl 11-14.

Steder for utdeling:

• Teknisk drift/Halden kommune (Øbergveien 45, Sommero)
  • Brødløs (miljøstasjonen)
  • Aasekjær (mottaket for hageavfall).

Middelet er i flytende form, så det er viktig å huske på å ha med seg en liten flaske (1/2 liter).

Vel møtt!

Opprettet: 06.06.2017 09:13