Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Byggesak

Karine Engebretsen Endret:25.08.2017 09:58 Emneord (los) Byggesak

Snekker (Foto Pixabay-myriams).jpg
Vi håper disse nettsidene gir deg svar på mye rundt dine byggeprosjekter. Trenger du å snakke med oss, vil vi gjerne hjelpe deg. Vi får brukt tiden vår mest effektivt dersom du kontakter oss via vår servicetelefon.

Servicetelefonen er betjent mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra klokken 9.00 til 11.00 og fra klokken 12.00 til 14.30:


  • Telefon 47476121

Skal du bygge er det ditt ansvar at du gjør dette i tråd med gjeldene lov og regulering. Kommunen kan hjelpe deg med å komme riktig igang. I dag har du som utbygger mer frihet enn tidligere. Det er en del mindre byggearbeider som kan settes igang uten at du må innhente tillatelse til dette. Samtidig stilles det krav til deg om at du gjør dette korrekt.

Må jeg søke?

Planlegger du et lite byggeprosjekt kan du først sjekke om du må søke eller ikke. Bruk den grønne knappen under for å finne ut av dette:

Søke eller ei.JPG

Hvordan sender jeg inn en byggesøknad?

Må du søke, anbefaler vi at du sender inn byggesøknader elektronisk via nettsiden ByggSøk. 

Bruker du ByggSøk er det effektivt for begge parter fordi systemet sjekker til en viss grad at søknaden er komplett før den sendes til kommunen. Det kan spare deg for tid. I ByggSøk ledes du gjennom byggesøknaden og får hjelp av hjelpetekster underveis i utfyllingen.

Du kan også sende inn byggesøknader  pr. e-post til: postmottak@halden.kommune.no
eller i papirformat til Halden kommune, Postboks 150, 1751 Halden. Da bør du først finne korrekt skjema her.

Kommunen skal gjennom sin byggesaksbehandling  påse at plan- og bygningslovgivningen overholdes, og legge til rette for at arealbruk og bebyggelse blir til beste for den enkelte og samfunnet.

Hvor får jeg svar?

I menyen til venstre finner du mye informasjon fra Halden kommune som kan være nyttig for deg som planlegger å bygge. I menyen til høyre finner du kontaktinformasjon til byggesaksavdelingen i kommunen, samt relevante skjemaer og mer informasjon fra andre aktører enn Halden kommune.

Hvem har ansvaret?

Byggesaksavdelingen ledes av Stine Lerhol. Avdelingen er en del av Enhet plan og miljø, som igjen er organisert i Kommunalområde teknisk.

 Kontakt

 

 Tjenestetilbud

 

 Skjema

 

 Eksterne lenker

 

Opprettet: 04.05.2015 12:05

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar