Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Naturstier, dags- og overnattingsturer

Karine Engebretsen Endret:07.11.2017 12:49 Emneord (los) Natur og miljø

Her finner du noen forslag til dags- og overnattingsturer for ulike alderstrinn.

Foruten disse anbefales Trond Fjells ekskursjonsopplegg “Tre dager i Vestfjella”. Se innholdsfortegnelse / materiell / etc. Det er fra Trond Fjells materiale en del av historien omkring Ulveholtet / Bunesholtet / Østebykroken er hentet.

Du vil i Kommuneskogen kunne følge naturstier tilrettelagt av Naturvernforbundet i Halden.  Undervisnings-materialet "Lære med skogen", tilrettelagt for ulike alderstrinn, og nærmere omtalt i dette heftet, egner seg brukt som integrert del av naturstiene såvel som flettet inn i turoppleggene.   

I tilknytning til bebyggelsen på Ulveholtet er det satt opp to naturstier i kommuneskogen.
Ved parkeringsplassen er det satt opp en informasjonstavle med generelle opplysninger og kart der stiene er tegnet inn. Standarden er enkel skogsti, og turen byr stedvis på små utfordringer for brukerne. Lengden er fra 1,5 - 2 kilometer.
 
Det er benyttet plakater utarbeidet av Det norske Skogselskap, og tema for de enkelte poster er valgt ut fra omgivelsene. Plakatene gir opplysninger om dyr, planter og naturforhold. Det vil være mulig å diskutere innholdet på den aktuelle posten med henvisninger til forekomster i den umiddelbare nærhet.
Ved hver plakat er det satt opp en "naturquiz" med svaralternativer merket med bokstaver. Svarer man riktig, og samler bokstavene på alle plakatene skal svarene til sammen danne et lettfattelig ord.
 
Naturquizen er utarbeidet for en allsidig brukergruppe, og teksten er ikke spesielt utformet for de yngste brukerne. Temaene er imidlertid valgt for ulike aldersgrupper. Den ene stien er egnet for barn i de lavere klassetrinnene, men også eldre kan ha utbytte av innholdet. Den andre stien er egnet for brukere i høyere klassetrinn og voksne. 
 
På Ut.no http://ut.no/tur/2.15132/ kan du laste ned turen "Fra hytte til hytte i Ulveholtet". Her finner du både kart og bilder.
 
 
Naturstier
Alle turene finner du her Turstier i kommunens skoger.pdf

 

 Kontakt

 

 Eksterne lenker

 

Opprettet: 30.07.2015 09:23

Halden kommune - Postboks 150, 1751 Halden - Storgata 8, 1771 Halden - Telefon 69 17 45 00 - Telefax 69 18 00 58
Org. nr.: 959159092  Ansvarlig redaktør: Karine Engebretsen -
postmottak@halden.kommune.no

Vihar