Ni av ti skogbranner skyldes menneskelig aktivitetLytt til tekstenStopp avspillingBrannvesenet oppfordrer alle om å være obs på brannfaren og opptre forsvarlig. Sist endret 14.12.2023 15:25 Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon Bålbrenning og grilling er den vanligste årsaken til skogbrann. Halden brannvesen ber alle om å ta bålforbudet på alvor.Vi minner om det nasjonale bålforbudet og ber alle la være å tenne bål eller på annen måte risikere brann. Det nasjonale bålforbudet gjelder fra 15. april til 15. september. Da er det forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark. Bålforbudet gjelder også bruk av grill/engangsgrill.- Generelt mener vi at engangsgrill er et lite egnet produkt for bruk i skog og mark, både på grunn av brannfaren og hensynet til miljøet, sier branninspektør Egil Pinås.I perioder med tørke i naturen kan et lite bål fort utvikle seg til en stor skogbrann. Under slike forhold skal det bare en ørliten gnist til før naturen står i lys lue.Sjekk ut skogbrannvarselet på nettside til Yr.no - En skogbrann er veldig krevende å slokke, og kan binde opp store ressurser til slokkearbeid over lang tid. Dette har vi alle et ansvar for å unngå. Respekter det nasjonale bålforbudet, og Ikke gjør opp ild i skog og utmark i denne perioden. Om du oppdager skogbrann, ring straks brannvesenet på telefonnummer 110, oppfordrer de ansatte på brannstasjonen.Les mer om skogbrannfaren