En helsefremmende barnehageLytt til tekstenStopp avspillingBarna får servert 3-4 måltider hver dag. I tråd med å være en helsefremmende barnehage, har vi stort fokus på sunn og næringsrik mat, og er opptatt av å lage varmmat fra bunnen av. Publisert 30.01.2023 11:33 Sist endret 24.10.2023 10:57 Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon Barna er med når vi lager mat, og vi opplever at barna er mer positive og nysgjerrige på maten de selv er med på å lage. Vi vektlegger sanseopplevelsen omkring matlagingen og selve måltidet. Vi snakker med barna om både å lukte, kjenne, se og smake på maten. Som utgangspunkt for matserveringen, følger vi Helsedirektoratets anbefalinger, både i forhold til hyppighet av måltider, og innholdet på selve maten. I juni 2018 ble vi med dette arbeidet lagt til grunn, godkjent av Østfoldhelsa som en Helsefremmende barnehage!